Několik tipů pro play-off NHL (2016/17)

Úvod - Blog - Několik tipů pro play-off NHL (2016/17)
Duben.10.2017

82 utkání základní části NHL je u konce. Méně úspěšné týmy svým fanouškům zamávaly a vydaly se na dovolené, ty úspěšnější se potom vrhnou do vyřazovací části. Spekulace ohledně možných soupeřů také ustaly, nyní už totiž přesně víme, kdo s kým hraje. A tak je na čase odpovědět si na otázku, kdo vyhraje, kdo bude mít nejlepší cestu za pohárem, případně kdo vypadne hned zkraje?

Tento článek je jakýmsi mini-průvodcem sázení na letošní play-off. Doufáme, že vám dá dobré tipy nejen na možný postup do finále, ale také pro jednotlivé zápasy první série. Nechme tedy za dveřmi klišé, že „každý tým, který se dostane do play-off, může vyhrát Stanley cup“ a vrhněme se na konkrétní informace.

Kdo vyhraje Stanley Cup?

Washington Capitals (postup přes první kolo – kurz 1,28)

Dosavadní příběh Washington Capitals se brzy změní. Alexandr Ovečkin a jeho tým jsou skvěle rozehraní a těší se z výborné formy. Kromě toho dostal dar v podobě Toronto Maple Leafs v prvním kole play-off. Capitals vyhráli 8 z posledních 10 utkání, takže jdou do play-off se stejnými statistikami jako Penguins v roce 2016. Kurz 1,28 na postup do druhého kola play-off není jistý, ale považujeme ho za jistotu. Sázku na vítěze play-off zatím žádné v ČR běžně dostupné sázkové kanceláře zatím nevypsaly.

St. Louis Blues (postup přes první kolo – kurz 2,10)

O tomto týmu téměř nikdo nemluví a my nechápeme, že tomu tak je. Od té doby co Blues vede Kevin Shattenkirt se jim vede neskutečně dobře – ve většině ofensivních statistik 5 na 5 je najdeme mezi pěti nejlepšími týmy NHL, ve většině defensivních statistik 5 na 5 potom maximálně mezi top 6. Jejich brankář je prvotřídní a poté, co tým posílil Vladimír Sobotka, jsou Blues hodně věrohodní i v útoku. St. Louis Blues minulý rok v play-off vyřadili Blackhawks a také proto si myslíme, že v tomto roce by jim nemusela činit problém ani Minnesota.

Edmonton Oilers (postup přes první kolo – kurz 1,80)

Connor McDavid si v posledním zápase sezóny zajistil cenu pro nejlepšího střelce a má jistě šanci dojít s Oilers daleko i v play-off. Oilers v základní části vyhráli 8 z posledních 10 zápasů. V prvním kole se utkají se San Jose Sharks kteří nejsou špatní, ale ani nijak extra nevynikají, zvlášť v posledních 2 měsících. Pro nás možná nevětší favorit Pacifické divize, byť to jistě nebude mít úplně lehké.

Anaheim Ducks (postup přes první kolo – kurz 1,54)

S Kachnami můžete počítat rovnou do dalšího kola. V první sérii se utkají s Calgary Flames, proti nimž Anaheim na vlastním ledě neprohrál 27 zápasů v řadě. Navíc, Kachny se v posledních zápasech hodně zvedly. Od začátku března v základní herní době neprohrály a v posledních 10 zápasech slavili hned 8 vítězství – včetně dvou výher nad Flames.

Kdo má nejjednodušší cestu?

Montreal Canadiens: S jejich těžkým prvním protivníkem v podobě New York Rangers je to diskutabilní, ale my jsme přesvědčeni, že s novými posilami Habs první nástrahu překonají a potom už jim nebude stát v cestě do finále žádný obtížnější soupeř. Carey Price v prvním kole již dokázal ukrást několik výher a existuje velká šance, že si poradí i v této sezóně.

Washington Capitals: Pokud vás všechny ty dohady okolo Capitals rozčilují, zvykněte si na ně – tento tým má velký potenciál. Kromě toho, s Maple Leafs v prvním kole mají ke Stanley Cupu zdaleka nejjednodušší cestu. Jsme přesvědčeni, že tihle hoši nebudou mít v dalším kole strach dokonce ani z Penguins nebo Blue Jackets. Capitals jsou podle nás ještě o řád lepší.

Jakým týmům hrozí rychlý vyhazov z play-off?

Wild: Tento tým se nám před uzávěrkou hodně líbil, jenže v posledních 21 zápasech dosáhl bilance 8-13 (výhra/prohra), což není moc dobré. Wild patří mezi hlavní favority na výhru poháru, ale my ji nyní považujeme spíše za hlavního favorita na brzké vyřazení. Pokud Blues v prvním kole najednou neopustí skvělá forma, potom to Wild bude mít neuvěřitelně těžké.

Sharks: Sharks jsme po celou sezónu měli hrozně rádi a považovali jsme je za jednoho z hlavních favoritů na výhru Stanley Cupu, jenže náš názor na ně se za poslední měsíc a půl drasticky změnil. V prvním kole se Sharks postaví týmu Oilers, kteří proti divizním kolegům v této sezóně mají bilanci 20-6-3, a kteří jsou mnohem rychlejší a lepší bruslaři než starší Žraloci.

Maple Leafs: Jednoduchý důvod. Hrají proti Capitals. Pokud by Maple Leafs nečekaně zabodovali, byl by to nebývalý úspěch, který by se pravděpodobně zapsal do historie. My si však myslíme, že Toronto Maple Leafs tuto sezónu už budou hrát nad rámec a že spíše nepřekvapí.

Vždy čerstvé analýzy jednotlivých zápasů play-off NHL najdete zde.

ladyambientte

Velký hokejový fanoušek, který se rád věnuje pokeru, sportu a zdravému životnímu stylu.

o Komentářů

Chtěli byste se podělit o své myšlenky?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny *

Napsat komentář