Kdo je hlavní favorit na zisk MLS poháru?

Úvod - Blog - Kdo je hlavní favorit na zisk MLS poháru?
Květen.2.2018

Nová sezóna fotbalové MLS je v plném proudu už 10 týdnů. Navzdory tomu, že některé týmy do sezóny vkročily dobře a zajistily se lepší pozici pro nastávající boje, ke korunovaci nového šampiona je ještě dlouhá cesta.

Toronto FC, vítěz loňské sezóny MLS začal sezóny ve velmi špatné formě – získal pouhé 4 body z 18 možných. Toronto FC a Seattle Sounders mají stejně jako v minulém roce vůbec nejméně bodů. U Toronto FC se to dá omluvit tím, že nedávno hrálo finále Ligy mistrů CONCACAF. Seattlu se ovšem toto vůbec netýká, takže jediný důvod je nasnadě – hraje prostě špatně.

Máme za sebou 10 herních týdnů, v nichž se některé týmy MLS dostaly do popředí. Který tým by v prosinci mohl nad hlavu zvednout pohár MLS? Podívejme se na největší favority.

Atlanta United

Atlanta United si kroutí teprve druhou sezónu, ale sázkové kanceláře ji považují za jednoho z největších favoritů. The Five Sripes mají v současné chvíli druhý nejvyšší počet bodů (19) a po pěti domácích utkáních je její Mercedes Benz Arena pevností (čtyři výhry, jedna remíza, žádná prohra). Dva nejproduktivnější hráči ligy, Josef Martinez a Miguel Almiron hrají oba za Atlantu, přičemž dohromady nastříleli 12 gólů. Almiron si připsal také 4 asistence. Atlanta zatím vstřelila největší počet gólů (21) a obdržela nejmenší počet gólů (9), což znamená, že útok i obrana Atlanty jsou prostě skvělé.

New York City FC

New York FC má za sebou dvě dobré sezóny a vypadá to, že se mu bude dařit i letos. Pod vedením Patricka Vieira se New York City neustále zlepšuje. V současné chvíli s 20 body vedou průběžné bodování, přičemž když se naposledy setkali s Atlantou, zápas skončil remízou. Oba týmy čeká už jen jeden vzájemný zápas a ten by mohl rozhodnout o tom, kdo sezónu zakončí s větším počtem bodů.

Los Angeles FC

Los Angeles FC hraje svou vůbec první MLS sezónu a pod zkušeným trenérem Bobem Bradleym má za sebou perfektní start. Tým získal 15 z 21 možných bodů. Nicméně problém Los Angeles spočívá v obraně. Tento tým obdržel 13 gólů. Pokud chce MLS pohár vyhrát, Los Angeles toto číslo musí zredukovat a zabránit další kapitulaci jako v zápase proti Los Angeles Galaxy. V tomto zápase tým dostal 4 góly pouze během druhé poloviny utkání.

Toronto FC

Toronto FC jistě patří mezi hlavní favority na výhru ligy, a to i přestože jeho vstup do nové sezóny byl opravdu hrozný. Nyní, když se mezinárodní povinnosti zase vzdálili, může se tým Grega Vanneyho opět soustředit pouze na ligu. Klub má stále nejlepšího hráče ligy, útočníka Sebastiana Giovinca. Ital se v roce 2015 stal MLS MVP a právě obdržel Zlatý míč Ligy mistrů.

Díky Giovincovi, Toronto se z party, která byla lidem k smíchu, transformovalo do jednoho z nejlepších týmů ligy. Od té doby, co začal hrát za Toronto, se počet odehraných zápasů a vstřelených gólů rok od roku snižuje. To je ovšem kvůli tomu, že si ho Vanney šetří pro důležité zápasy. Základní sezóna MLS je maraton, který začíná eskalovat teprve pár týdnů před play-off. Toronto je v současné době 10 bodů za posledním místem pro play-off, zároveň má ale tři zápasy k dobru. Jakmile Giovinco zase začne pálit, Toronto vystřelí strmě vzhůru.

Mrkněte se na výherní tipy na MLS.

ladyambientte

Velký hokejový fanoušek, který se rád věnuje pokeru, sportu a zdravému životnímu stylu.

o Komentářů

Chtěli byste se podělit o své myšlenky?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny *

Napsat komentář